- kousek červeného zelí
- červené radicchio (salátová čekanka)
- červená cibule
- fenykl
- pomeranč
- sůl
- olivový olej
- jablečný ocet
- piniová semínka
Jak připravit zimní salát po italsku
- Zelí a radicchio nasekejte na proužky. Dejte do mísy.
- Přidejte nakrájený fenykl, cibuli a pomeranč.
- Osolte, přidejte kvalitní olej a ocet, pořádně promíchejte a posypte opraženými piniovými oříšky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Salát solte, polévejte octem a olejem až těsně před podáváním.
- Pomeranče vybírejte neošetřené, v bio kvalitě.
- Tropické ovoce pro jeho ochlazující účinky jíme jen zcela výjimečně a jako zpestření, tento salát s pomerančem si tedy dopřejte jen pokud se cítíte dobře a jako pochoutku.
Obměna
- Pokud nemáte piniová semínka, přidejte nasucho opražené mandle.
Děti
- Pro větší děti – salát obsahuje oříšky a tvrdé kusy zeleniny.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář