Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Jablečné kroužky v těstíčku

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez vajec
sezóna podzim

Teplý jablečný dezert vhodný do podzimních, sychravých dnů. Kamna, teplo, vůně jablek a skořice, co víc si přát?

Ingredience
  • jablka
  • hladká špaldová mouka
  • rýžový sirup
  • skořice
  • voda
  • špetička soli
  • olej
  • kokosová mouka
  • datlový sirup

V minulosti jsem se zdravou stravou koketovala, ale neuměla jsem si sestavit jídelníč...

Jak připravit smažené jablkové kroužky

  1. Omyjeme jablíčka, vykrojíme jadřince, vykrajovačem k tomu určeným.
  2. Jablíčka nakrájíme vodorovně na plátky asi 1cm široké. Z kroužků oloupeme slupku.
  3. Smícháme hladkou špaldovou mouku, skořici, rýžový sirup, vodu a špetičku soli a vytvoříme těstíčko.
  4. Obalíme jablečné kroužky v těstíčku a klademe na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
  5. Poprášíme kokosovou moukou a polijeme datlovým sirupem. Dezert podáváme teplý.

Praktické

  • Množství rýžového sirupu volíme dle sladkosti jablíček.
  • Se skořicí nešetříme, aby byla v těstíčku cítit.
  • Kokosovou mouku lze vynechat, použila jsem jí jen pro pocukrovaný efekt.
  • Můžeme vynechat i datlový sirup, jež slouží k ozdobení dezertu.
  • Z jadřinců a oloupaných slupek můžeme připravit čaj.
  • Dezert můžeme jíst i studený, nejlepší je však teplý.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou mouku, např. rýžovou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jsem milovnice všeho květinového. Ráda se směju, tančím, fotím, tvořím a upcykluji. Snažím se žít netoxicky a v souladu s přírodou. 🌸

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes jsem zkusila – moooc dobré – jen asi jsou lepší tvrdá nepřezrálá jablka že.:) se mi to trošku rozpadalo, než se to upeklo..:)
A vy jste měla ten vršek křupavý, nebo to bylo spíš jako palačinkové těsto?
Přemýšlím, jak to udělat, aby to bylo křupavější a ne příliš nasáklé olejem…přidala jsem do druhé várky trošku kukuřičného škrobu, přišlo mi to trochu lepší…

Tak před chvilkou dosmaženo, mňam👍,je to výborné akorát příště musím udělat hustší těstíčko. Ze zbytku těstíčka jsem dosmažila malé lívanečky. Fakt dobrota.😊Díky za fajn recept

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Ovesné sušenky bez lepku

Ovesné sušenky jsou klasika, se kterou nelze šlápnout vedle. Tento recept je rychlovka a není třeba žádných speciálních ingrediencí.

Meruňkový míša do skleničky (bez lepku)

Dezerty do skleničky jsou nejen jednoduché, ale taky hezky vypadají. Sezóna meruněk si o jeden takový přímo žádala a všichni jsme se oblizovali až za ušima...

Drobenkový koláč s jablky a tofu tvarohem bez lepku

Kombinace jablek a tofu tvarohu nikdy nezklame. Nevěříte? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý koláč a uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Jablkový koláč s datlovou drobenkou

Tento jednoduchý jablečný dezert je výborný i pro klasické strávníky, můžou se po něm utlouct.

Podzimní cupcakes bez lepku

Kombinace vláčného korpusu a lahodného krému nikdy nezklame. Proto jsem vytvořila recept na tyto podzimní cupcakes, které obě kritéria splňují. Navíc jsou ...

Datlové sušenky bez lepku

Honí vás mlsná? Tak si připravte tyto super rychlé sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo jako svačinka na výlet. Jsou bez lepku, cukru i mléka a k jeji...