- 2 jablka
- 2 hrnky ovesného mléka
- 1,5 hrnku hladké špaldové mouky
- 3 vrchovaté lžičky bio prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce sirupu
- špetka soli
- arašídové máslo bez cukru
- kokosová zakysaná smetana
- ovoce, bylinky na ozdobu
Jak připravit rychlé lívance s jablky
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Jablka nastrouháme nahrubo, přidáme mléko a sirup.
- Zvlášť si smícháme suché ingredience a pak smícháme metličkou s mokrými ingrediencemi. Těsto by mělo být hustší.
- Použijeme buď lívanečník nebo na velkou pánev lžící nadávkujeme čtyři lívance.
- Lívanečky upečené z obou stran dozlatova potřeme arašídovým máslem, smetanou nebo jogurtem, dozdobíme ovocem a můžeme podávat.
Praktické
- Pánev můžete před smažením postříkat např. kokosovým olejem ve spreji, na kvalitní nepřilnavé pánvi je možné lívance smažit i bez použití tuku.
- Pro odměření mouky a mléka byl použit hrnek o objemu 300 ml.
Obměna
- Namísto kokosové smetany můžete použít rostlinný jogurt.
- Místo ovesného mléka můžete použít jiné rostlinné.
Děti
- Zdravé lívance vhodné pro děti od 1,5 roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Lívanečky výborné! 😋
Použila jsem rýžovou smetanu misto ovesného mléka a chia seminka a zbytek datloveho sirupu a trochu medu. Výsledek je super! 👍🏼
Krásný den, prosím, měli by jste tip na zdravou pánev “lívanečník” na které se dá vařit téměř nebo úplně bez oleje (žádný teflon – to je asi jasný :) )? Předem moc děkuji. 🤗