- 2 velká sladká jablka
- 160 ml vody
- 1 lžíce mandlového másla
- podle chuti skořice
- 1 lžička agaru
- špetku soli
- 1 lžíce rýžového sladu
- 100 % čokoláda
Jak připravit jablečné mousse se skořicí
- Nakrájejte na kousky jablko, dejte do vody, poprašte skořicí a vařte asi 7 minut do změknutí. Poté tyčovým mixerem rozmixujte.
- Ve 3 lžících studené vody rozpusťte agar, smíchejte s mandlovým máslem, sladem, solí a přidejte do rozmixovaného jablka. Znovu uveďte k varu asi na 3 minuty.
- Nechte vychladnout, nejdřív na lince a poté v lednici. Až krém pořádně ztuhne, znovu rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému.
- Za pomocí pístové zdobičky na dorty, nastříkejte mousse do mističek. Nastrouhejte čokoládu a posypte dezert.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Když si připravíte předem a dáte vychladit, můžete podávat místo zmrzliny.
- Používejte sladké odrůdy jablek, u kyselejších přidejte sirup.
Obměna
- Čokoládu můžete vynechat, nebo místo ní posypat karobem, kakaem nebo instantní obilnou kávou.
- Můžete použít i jiné sladidlo – pokud nemáte problém s lepkem, můžete použít slad.
Děti
- Veganský dezert vhodný pro děti od 1 roku, ale vynecháme sůl, skořici a čokoládu. A nepodáváme ledové, nýbrž v pokojové teplotě.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mňam, tak jednoduché a úplně boží, Teda pro nás, kteří už jsme cukru odvykli a už je pro nás dost sladké i jablko.👍😋
Neměla jsem mandlové máslo, tak jsem použila arašidové a osladila datlovým sirupem bo rýžový mi také došel. Bylo to výborné a už se těším až vyzkouším i podle originálu.