Osvěžující svačinka pro letní dny a v těchto ještě chladných dnech zahřívací dezert. Záleží jen kdy ho zkonzumujete. Sladká chuť jablíček se pěkně prolíná s kyselým rybízem a chutná jak dětem tak i dospělým.
- 4 porce
- 4 jablka
- černý a červený rybíz
- špetka soli
- lžička agaru
Naskočte do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít
Postup
- Do kastrůlku nalijeme tak 2cm vody a přidáme oloupaná jablíčka bez jadřinců, nakrájená na kostičky. Podusíme se špetkou soli cca 10min, podle tvrdosti jablek.
- Na závěr přimícháme agar rozmíchaný v trošce vlažné vody a necháme projít varem.
- Lehce proženeme tyč. mixérem, buď necháme s kousky jablek a nebo rozmixujem na pyré.
- Na závěr vmícháme rybíz.
- Nalijeme do připravených skleniček-zavařovaček a dáme buď vychladnout a nebo konzumujeme teplé.
Výborná svačina na cesty i do školy.
Ovoce můžete obměňovat, přidat povařené rozinky, kokos, skořici…dle vaší chuti.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Opravdu výborný – jednoduchý, rychlý a osvěžující, moc mi chutnalo😘
A dá se to takto i zavařit? Chtělo by to pak asi povařit i ten rybíz, že..?