- 150 g Alsanu nebo 120 g kokosového oleje
- 100 g sladu
- 300 g špaldové mouky
- špetka soli
- citronová kůra
- na podsyp: jemné ovesné vločky
- náplň: jablka, rozinky, skořice, mletý hřebíček, drcené ořechy
Jak připravit linecký koláč s jablky
- Ingredience promícháme a uhněte hutné těsto, které necháme odležet, nejlépe do druhého dne v lednici.
- Druhý den si odebereme dvě třetiny těsta, které rozválíme na plech a uděláme vyšší okraje, zbylou třetinu necháme prozatím v lednici.
- Na rozválené těsto nasypeme menší vrstvičku jemných ovesných vloček, nasají případnou vlhkost, na ně potom navrstvíme směs strouhaných jablíček smíchaných s drcenými ořechy, rozinkami, skořicí a hřebíčkem.
- Nahoru nastrouháme zbylou třetinu těsta z lednice.
- Veganský koláč pečeme na 180 st. C. přibližně 25 minut.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Aby se vám těsto dobře zpracovávalo, nezapomeňte si včas nechat povolit tuk (alsa, olej).
Obměna
- Místo jablíček můžete dát i jiné ovoce. Výborné jsou hrušky nebo švestky.
- Špaldová mouka se dá nahradit za celozrnnou pšeničnou.
- Stejně jako slad můžete použít i obilné sirupy.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Úžasné! Dělala jsem v bezlepkové verzi, mouky jsem dala kombinaci čirokové, tapiokové a trošku rýžové. Je to mňamka 😋
Také jsem neodolala. Zaujala mně rychlá příprava, těsto jsem nechala odpočinout půl hodinky 🙂🌷. K jablkům jsem přidala trochu rakytníku.