Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Jáhlové kuličky nejen na párty

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finger food pro slavnostní příležitosti.

Ingredience
  • 100 g jáhel v suchém stavu
  • 60 g červené a žluté papriky
  • petrželka nať
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej
  • slunečnicový olej (na smažení)
  • kukuřičná mouka

Když skončil Podzimní detox a já jsem bilancovala, jaký byl, co pro mne znamenal a co mi přinesl, opět jsem se nestač...

Jak připravit letní jáhlové kuličky

  1. Jáhly vařte 25 minut. Osolte je a rozmixujte tyčovým mixérem.
  2. Přidejte do jáhel papriky nakrájené na velmi malé kostičky, nasekanou petrželku a prolisovaný česnek, dochuťte trochou olivového oleje a dobře promíchejte. Nechte odpočinout a vychladnout v lednici.
  3. Mírně mokrýma rukama odeberte cca 25 g z těsta a tvarujte z něj kuličky. Obalte je v kukuřičné mouce.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a kuličky osmažte dozlatova.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Těsto nechte vychladnout v lednici, můžete si ho připravit den předem.
  • Kuličky jsou výborné jak teplé, tak vychladlé.
  • Hodí se i na různé slavnosti jako finger food.
  • Na fotografiích jsou servírované s hummusem, s italskou piadinou a spoustou letní zeleniny ze zahrady.

Obměna

  • Kuličky můžete dochutit podle svých představ. Zeleninu můžete volit podle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a česnek.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
4. 9. 2021

Ako chuťovka/príloha veľmi jedlé_za 1to máte,Vierka🙂

Vyzkoušeno. Výborné. I partner masožravec si dal k večeři s pečený zelím. Jen poznamenal: nevím z čeho to je ale je to dobrý, fakt moc dobrý😀
Jen syna nemůžu zapojit.. nic zdravější mi nechce jíst…😔 a zrovna on by to potřeboval..

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Pikantní mungo pomazánka

Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.