- 100 g jáhel
- 100 g ovesných vloček
- 2 červené řepy
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- sůl
- olej
- Jáhly propláchneme v sítku a dáme do hrnce.
- Na jáhly dáme ovesné vločky a přidáme čtyřnásobek vody.
- Lehce osolíme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, aby jen pobublávaly a vaříme asi 20-25 minut do vstřebání vody. Nemícháme! Pokud by se voda vsákla mnohem dřív, tak opatrně trochu vody ještě přidáme.
- Než se nám uvaří kaše, připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a řepu nastrouháme.
- Na dno pánve dáme trochu oleje, přidáme cibuli a sůl a restujeme do sklovata.
- Pak přidáme nastrouhanou mrkev, řepu a restujeme do změknutí zeleniny. Občas promícháme.
- Uvařené jáhly s vločkami promícháme. Servírujeme s orestovanou zeleninou a listy polníčku.
Kombinujeme
Kaši ještě doporučujeme doplnit kopečkem kvašené zeleniny a kouskem čerstvé.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Kaši si můžete posypat i praženými semínky nebo mandlemi, bude víc sytá.
Obměna
Na kaši můžeme použít jakoukoliv zeleninu, skvělé je zelí, kapusta nebo dýně.
Děti
Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku, ale budeme opatrní s množstvím soli.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Oblíbená a velmi rychlá snídaně 🙂
Sobotní snídaně před výletem do hor 🙂