Na chia puding: Na vrchní vrstvu:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Rozmixujeme 200 g jahod nebo jiného ovoce s rostlinným mlékem do hladka.
- Rozdělíme do čtyř skleniček.
- Do každé skleničky přidáme tři lžičky chia semínek a lžičkou je zamícháme.
- Necháme 30 minut bobtnat.
- Mezitím v hrnci rozmixujeme druhou část ovoce s ovocným koncentrátem nebo sirupem.
- Přidáme agar a uvedeme k varu.
- Jakmile se ovoce začne vařit, vypneme a stáhneme z ohně.
- Hrnec vychladíme nejlépe ve dřezu s vodou, aby hmota začala pomalu tuhnout.
- Když se objeví první známky tuhnutí, rozdělíme opatrně ovoce s agarem do všech skleniček.
- Dáme vychladit do lednice.
- Druhou vrstvu nalévejte na puding až po vychladnutí, horká vám proteče.
- Čím déle jsou semínka namočená, tím více zgelovatí.
- Můžete si dezert připravit večer, nechat v lednici a ráno vzít s sebou.
- Starší semínka tak dobře negelují jako čerstvá, proto vybírejte kvalitní.
- Chia pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.
- Do pohárů můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává. V zimním období jsou vhodná jablka nebo hrušky.
- Přidat lze také ořechy pro větší zasycení.
- Stejně tak můžete vyzkoušet různá rostlinná mléka. Výborný je například z mléka makového.
- Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi.
Děti
- Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku, pokud už zvládají jahody bez reakce.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak tentokrát varianta s broskvemi 🙂
Vypadáto lahodně, už se těsím až to vyzkouším. 😊