Na korpus:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- 4 lžíce ovesných vloček
- 1/2 hrnku blanšírovaných mandlí
- 2 lžičky rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžíce mandlového másla
- 2 lžíce datlové pasty
Na krém:
- cca 10 jahod na rozmixování + do skleniček
- 100 g tofu natural
- 4 lžíce tuhé části kokosového mléka
- 2 rovné lžíce kakaového másla
- rýžový sirup
Na chia pudink:
- 180 ml rýžového mléka
- 4 jahody
- rýžový sirup
- 3 lžíce chia semínek
Jak připravit jednoduchý dezert z jahod
- Nejprve připravíme korpus. Ovesné vločky opražíme dozlatova a poté přendáme do blendru. Přidáme i zbytek ingrediencí a rozmixujeme. Vzniklou “drť” nasypeme do skleniček a trošku si necháme stranou na finální zdobení.
- Nyní připravíme krém. Tofu cca 2 minuty povaříme a necháme vystydnout. Poté dáme do mixéru spolu s jahodami, kokosovým mlékem, rozpuštěným kakaovým máslem a rýžovým sirupem a rozmixujeme v hladký krém.
- Pár jahod rozpůlíme, “opřeme” o stěny skleniček a postupně vrstvíme krém. Poté dáme do lednice na cca 1-2 hodiny ztuhnout
- Rýžové mléko rozmixujeme s jahodami a rýžovým sirupem a necháme v něm nabobtnat chia semínka. Jakmile je hotovo, navrstvíme chia pudink na krém a dozdobíme jahodami, mátou a zasypeme zbytkem korpusu.
Praktické
- Slaďte dle své chuti.
- Zbytek kokosového mléka využijte do kari či krémové polévky.
- Skleničky uchováváme v lednici.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky.
Obměna
- Místo jahod můžete použít jiné sezónní ovoce.
Děti
- Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku, pokud už zvládají jahody bez reakce.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Buďte první, kdo napíše komentář