V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak moje pickles dopadlo? Netrpělivě jsem pokukovala po kvasící nádobě, a i když se to nemá, druhý den jsem jí nakoukla s foťákem pod víčko. Zelenina pustila spoustu vody, byla zcela ponořená a začala být trošku cítit, což je známka toho, že kvasný proces probíhá správně.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Čtvrtý den už bylo hotové, ale klidně jsem ho ještě mohla nechat kvasit dalších několik dní, bylo by ještě měkčí a zvedl by se obsah vitamínu C.
Je lepší jak z obchodu!
Kvašenou zeleninu jsme ochutnali hned k obědu a byla opravdu výborná, křehoučká a křupavá. Oproti kysanému zelí z obchodu neobsahuje žádné konzervanty a je chuťově určitě lepší. A ten skvělý pocit, že jsem si jí dokázala vyrobit sama, je k nezaplacení.
Však už mám v kvasné nádobě další várku a po předchozí zkušenosti mi to netrvalo ani 10 minut.
Recepty na osvědčené domácí pickles:
– Pickles
– Pickles z mrkve
– Pickles z červené řepy
– Kvašené okurky “rychlokvašky”
– Nakládaná cuketa
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den, udělala jsem kvašenou zeleninu z červené řepy, zelí a mrkve. Po sedmi dnech, kdy pěkně kvasila, jsem ji ochutnala, ale má divnou jakoby slizovitou konzistenci. To se mi nikdy nestalo. Chutná normálně i normálně voní, ale vypadá jako zapuštěná solamilem. Nevím, jestli je to možné jíst? Poradíte mi někdo prosím? Děkuji.
udělala jsem pickles podle návodu. nastrouhala zeleninu, prosolila 2 % soli, promnula, napěchovala do vyvařené sklenice, tak aby bylo vše ponořeno. Po dvou dnech mi horní část zeleniny ztmavla, ztratila barvu jako by se kazila. Kde dělám prosím chybu? Poradíte mi?