Domů > Jak začít > Škola zdravého vaření

Jak se uskladňují dýně Hokkaidó

Máte hodně dýní a nevíte, jak je správně uskladnit, aby co nejdéle vydržely? Mrkněte na těchto pár tipů, jak na to.

Dřevnatá stopka

Důležité je, aby v době sklizně měly dřevnatou, nejlépe úplně suchou stopku. Pokud nevíte, jak byla dýně sklizená, je nejdůležitější nechat právě tu stopku pořádně zaschnout. Ideálně na sluníčku, je to jak s pupíkem, když u mimina nezaschne, začne hnisat (se kazit).

Chlad a sucho

Dýně má ráda chlad, ale ten není tak zásadní, důležité je, aby nebyla vlhkost, potřebuje sucho. Takže raději do suchého pokoje, než do vlhkého sklepa.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Kontrola

Jednou za čas dýně zkontrolovat, jedna plesnivá nakazí celý zbytek.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Prosím o tip na dýňovou farmu.
A mohu se zeptat – stává se nám, že sem tam je některá Hokkaido dýně naprosto nechutná. V lepším případě bez chuti, a někdy fakt… :( A může to být ve várce, kde jsou jiné dýně sladké. Čím to je a jak takovou dýni předem poznat (pokud to jde)?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kari krémová polévka

Rychlá a výborná krémová kořeněná pikantní polévka.

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.