Domů > Zdravé recepty

Japonský špenátový salát Hourensou no goma-ae

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Jednoduchý a zdravý recept pro milovníky japonské kuchyně.

Ingredience
  • špenátové listy
  • tahini
  • tamari
  • voda
  • sezamový olej
  • sezamová semínka

Alena je aktivní maminka dvouletého syna, která rozhodně neměla problémy s váhou. Myslela, ž...

Jak připravit japonský špenátový salát

  1. Dejte vařit vodu. Ponořte do ní špenátové listy. Stačí na 1-2 minuty a pak honem do ledové vody, aby si zachovaly barvu.
  2. Sceďte špenát. Pak ho nakrájejte na 3-4 díly.
  3. V misce rozmíchejte tamari a tahini. Přilijte sezamový olej. Pak přidávejte pomalu vodu a míchejte, abyste dostali krémovou konzistenci. Ochutnejte a upravte podle vaší chuti.
  4. Nalijte dresink na špenát, dobře promíchejte a posypte sezamovými semínky.

💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Tahle příloha a nebo spíš salát je nesmírně dobrá a zdravá. Tak jednoduchá, rychlá a chutná věc. Tento salát je skvělým zdrojem živin; bílkovin, vlákniny, vápníku, železa, hořčíku a vitaminu B6.
  • Hourensou – znamená špenát
  • Goma – znamená sezam
  • V japonské kuchyni tento salát nesmí chybět. Podává se v malých mističkách a nebo je součástí bento boxu.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Salát lze připravit také s mrkví, zelenými fazolkami nebo jinou zelenou listovou zeleninou
  • Kondiment můžete s klidným svědomím použít i na jinou zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

František
9. 8. 2024

Děkuji. Fantazii se meze nekladou… Jde přidat také česnek medvědí…👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...
12
3

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Tempeh katsu

Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Žlutá rýže s kurkumou, zázvorem a glazovaným tofu

Tohle jídlo, i když vypadá velmi svěže, dokáže krásně zahřát. Kardamom, kurkuma a zázvor se postarají o jedinečnou výraznou chuť rýže.

Ganmodoki jinak

Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní, ale ...