- špenátové listy
- tahini
- tamari
- voda
- sezamový olej
- sezamová semínka
Jak připravit japonský špenátový salát
- Dejte vařit vodu. Ponořte do ní špenátové listy. Stačí na 1-2 minuty a pak honem do ledové vody, aby si zachovaly barvu.
- Sceďte špenát. Pak ho nakrájejte na 3-4 díly.
- V misce rozmíchejte tamari a tahini. Přilijte sezamový olej. Pak přidávejte pomalu vodu a míchejte, abyste dostali krémovou konzistenci. Ochutnejte a upravte podle vaší chuti.
- Nalijte dresink na špenát, dobře promíchejte a posypte sezamovými semínky.
Stáhni si ZDARMA
Praktické
- Tahle příloha a nebo spíš salát je nesmírně dobrá a zdravá. Tak jednoduchá, rychlá a chutná věc. Tento salát je skvělým zdrojem živin; bílkovin, vlákniny, vápníku, železa, hořčíku a vitaminu B6.
- Hourensou – znamená špenát
- Goma – znamená sezam
- V japonské kuchyni tento salát nesmí chybět. Podává se v malých mističkách a nebo je součástí bento boxu.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Salát lze připravit také s mrkví, zelenými fazolkami nebo jinou zelenou listovou zeleninou
- Kondiment můžete s klidným svědomím použít i na jinou zeleninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Děkuji. Fantazii se meze nekladou… Jde přidat také česnek medvědí…👌