Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Japonský šťouchaný salát

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka

Japonský šťouchaný salát dostal název kvůli šťouchanému tofu. Tento osvěžující salátek se zelenými fazolkami skvěle doplní váš talíř, můžete ho zvolit i jako lehkou svačinku nebo večeři.

Ingredience
  • zelené fazolky
  • 100 g hedvábného tofu
  • 1/2 lžičky Hatcho miso
  • 1 lžičku rýžového sirupu
  • 1 lžíci tamari
  • 3 lžíce gomasia
  • sůl

Díky správné výživě jsem se dostala z makulární degenerace a jako bonus se mi zlepšil...

Jak připravit japonský salát z fazolek

  1. Uvařte fazolky a dejte je cca na 1 hodinu marinovat do tamari.
  2. Do suribachi (nebo obyčejné misky) nasypte gomasio, přidejte miso, sirup a tofu. Ušťouchejte do požadované konzistence.
  3. Fazolky nechte okapat, abyste nenaředili krém a promíchejte s připraveným krémem. Posypejte ještě trochu gomasiem. Ihned použijte.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Tofu se šťouchá v suribashi, ale můžete samozřejmě klidně použít obyčejnou misku.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv oblíbené miso. V originálním receptu se používá světlé miso. Já používam Hatcho miso, pokud použijete miso světlé, klidně dejte o trochu víc, než je uvedeno.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Ganmodoki jinak

Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní, ale ...

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Thajský květák

Jednoduché jídlo, které svou chutí připomíná thajskou kuchyni, a to díky kokosovému mléku a arašídovému máslu. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo....