Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Jarní bylinkové sušenky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Slané sušenky s bylinkami – křupavé, voňavé, prostě jarní pochoutka na slané mlsání, pro rychlé občerstvení a na zobací prkénko.

Ingredience
cca 12 kusů
  • 120 g celozrnné pšeničné mouky
  • 80 g ovesných vloček
  • 30 g mandlí
  • 60 g olivového oleje
  • 80 g studené vody
  • špetka kurkumy
  • sůl
  • bílý pepř
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý tymián
  • čerstvý česnek
  • sušený česnek
  • špetka pískavice modré

Stav mého manžela se rychle horšil, až došlo na kolapsové stavy. Přes časté pobyty v nemocnici mu nikdo nezjistil, že...

Recept na slané sušenky s jarními bylinkami

  1. V sekáčku rozsekejte najemno mandle s vločkami.
  2. Dejte je do mísy s moukou, nasekanými bylinkami, česnekem, solí, pepřem, pískavicí a kurkumou. Řádně promíchejte.
  3. Přidejte olej a vodu. Promíchejte v těsto.
  4. Těsto nechte 30 minut v lednici.
  5. Vyválejte na cca 4 mm silnou placku a vykrajujte libovolné tvary.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 190°C asi 20 minut dozlatova.
  7. Sušenky nechte vychladnout.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Těsto na sušenky musí aspoň 30 minut odpočívat. Těsto se zpevní a dobře se s ním pracuje.
  • Pečte podle vaší trouby.
  • Pokud nechcete vykrajovat tvary, stačí nakrájet rozválený plát.
  • Bylinky v tomto receptu použijte čerstvé.

Obměna

  • Nám moc chutnala tato kombinace bylinek, ale můžete použít i jiné podle vaší chuti.

Děti

  • S menším množstvím soli a koření vhodné pro děti od 2 let.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Jáhelné kostky

Vypadá to jako sushi, ale není to sushi. Pokud si v kuchyni rádi hrajete, vyzkoušejte tuto netradiční slanou pochoutku, která se hodí i jako součást stolu ...

Slané Taiyaki

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k po...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Cibulové hromádky

Další verze mých oblíbených hromádek, tentokrát slaná. Jednoduchý a rychlý recept, vhodný k pomazánkám nebo jako pohoštění na párty a oslavy.