- rýže Nerone
- olej
- cuketa
- chřest
- pórek
- lupiny (možno vynechat)
- hrášek
- balzamikový ocet
- citrónová kůra z bio citrónu
- citrónová šťáva
- čerstvá majoránka
- dýňová semínka
- čerstvý česnek
- čerstvý estragon
- pažitka
- rukola
- sůl
- pepř
Recept na jarní černou rýži
- Uvařte rýži Nerone.
- Chřest blanšírujte. Poté vložte do ledové vody, aby si zachoval barvu. Nechte okapat.
- Pórek a cuketu nakrájejte na kostičky a vložte je do pánve s olejem.
- Přidejte dýňová semínka, oloupanou lupinu a vyloupaný hrášek, majoránku, estragon, česnek a restujte.
- Podlijte trochou vody, dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a vařte.
- Ke konci vaření přidejte citrónovou kůru, chřest a vařte dalších pár minut.
- Nakonec posypte rukolou, pažitkou a pokapejte citrónovou šťávou.
- Rýži obložte a přelijte pár kapkami balzamikového octa.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Blanšírování chřestu bude záležet na jeho velikosti.
- Při nákupu lupiny, čtěte složení. Použila jsem lupinu v soli. Tudíž obsahuje lupinu a sůl.
- Lupina se musí před použitím loupat.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv zelenou jarní zeleninu.
- Místo Nerone můžete podávat s jakoukoliv rýží.
- Použijte jakékoliv jiné, ale čerstvé bylinky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář