- 100 g ječmene
- 100 g fazolí cannellini
- pórek
- čerstvý česnek
- čerstvý bob zahradní
- mangold
- pistácie
- cibule
- červená řepa
- daikon
- olej
- čerstvý tymián
- čerstvý estragon
- petržel
- sůl
- pepř
- umeocet
- kůra z bio citrónu
Jak připravit ječmen s fazolemi a pečenou zeleninou
- Namočte přes noc 100 g fazolí cannellini a 100 g ječmene. Druhý den je vařte samostatně, fazole v nové vodě s řasou, a odložte je.
- Daikon a řepu nakrájejte na kostičky, cibuli rozkrojte na polovinu. Vše dejte na plech vyložený pečícím papírem osolte, pokapejte olejem a vložte asi na 40 minut do trouby na 220°C.
- Nalijte olej do pánve, přidejte pórek nakrájený na plátky, nasekaný česnek a nasekaný mangold. Jemně orestujte a po několika minutách pokropte umeoctem a trochou vody. Osolte, opepřete, promíchejte a poduste ne příliš dlouho. Nakonec přidejte čerstvý bob zahradní. Ten stačí v pokrmu pouze prohřát.
- Několik sekund opečte na suché pánvi pistácie.
- Nasekejte tymián, petržel a estragon.
- Poté, co jsou všechny přípravy hotové, dejte do pánve fazole a ječmen s pórkem a mangoldem, promíchejte a servírujte. Nastrouhejte na pokrm kůru z citrónu, posypte nasekanými bylinkami a pistáciemi. Na to položte upečenou zeleninu. Vše posypejte petrželkou, tymiánem a estragonem.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- V letním období můžete podávat i vlažné, třeba polité nějakou zálivkou dle vaší chuti. Vhodné jídlo na cesty, do práce do krabičky.
Obměna
- Můžete použít jakoukoli jinou obilovinu.
- Můžete obměnit luštěninu dle chuti.
- Nevynechte ovšem citrónovou kůru, bylinky a pistácie.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření a dáváme pozor, aby nevdechly kusy oříšků.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Buďte první, kdo napíše komentář