Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Jarní krémové boby

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi jednoduché a rychlé jídlo. Pokud nemáte k dispozici bob, zkuste klidně připravit recept s hráškem.

Ingredience
2 porce
  • 250 g těstovin gnocchi
  • čerstvý bob
  • olej
  • čerstvá petrželka
  • sušená majoránka
  • česnek
  • jarní cibulka
  • 50 g kešu oříšků
  • 1 šálek rukoly
  • citrónová šťáva
  • sůl

Po zimě jsem se cítila unavená, bez energie a potřebovala jsem shodit kila nastřádaná za poslední roky. Cítila jsem, ...

Jak připravit těstoviny s boby

  1. Namočte kešu na několik hodin. Poté je slijte a vložte do mixéru s citrónovou šťávou, solí a asi dvěma sklenicemi čerstvé vody. Rozmixujte, abyste získali spíše tekutý a sametový krém. Během vaření zhoustne.
  2. Nasekejte rukolu.
  3. Nakrájenou rukolu smíchejte s kešu krémem. Dejte stranou.
  4. Vodu na těstoviny přiveďte k varu.
  5. Na pánev dejte olej, prolisovaný česnek, čerstvý vyloupaný bob, sušenou majoránku a lehce orestujte.
  6. Zalijte velmi malým množstvím vody a několik minut vařte. Asi dvě minuty, pokud máte bob čerstvý.
  7. Nyní nalijte kešu krém do pánve s bobem. Přidejte čerstvou petrželku a jarní cibulku a ještě trochu nasekané rukoly.
  8. Uvařte těstoviny a vložte je do pánve. Vařte na prudkém ohni do zhoustnutí omáčky a ihned podávejte.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Krém houstne varem, připravujte ho poměrně řídký.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny, nejlépe duté.
  • Místo bobu můžete použít čerstvý hrášek.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od dvou let.
  • Pro děti můžete boby i rozmixovat.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Už se těším až recept vyzkouším, zatím mi boby teprve kvetou. A to jsem je nesadila nijak pozdě, ale asi mám letos nějaké pozdní.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Šulánky s fazolkami

Příprava šulánků sice zabere trochu času, ale můžete si k této práci klidně sednout a relaxovat si při tom. Ostatní příprava je pak už rychlá a výsledkem j...

Jáhlové kuličky s omáčkou

Rychlé a jednoduché jarní jídlo, které by mělo uspokojit všechny milovníky kuliček a svěží jarní zeleniny.

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Jarní nářez s hráškovým krémem

Vyzkoušejte tuto lahodnou sekanou, která se skvěle hodí k různým omáčkám a krémům a protože je výborná i za studena, můžete si jí vzít s sebou do krabičky ...

Fazolová smaženice

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na ní bá...