Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Jarní kroupy

Uvařeno
sezóna jaro

Velmi jednoduchý a rychlý recept, který voní jarem. Pokud máte vařené kroupy a fazole, budete mít toto jídlo na stole během chvilky.

Ingredience
  • kroupy
  • olej
  • mrkev
  • hrášek
  • jarní cibulka
  • čerstvý česnek
  • oregáno
  • černucha (černý kmín)
  • čerstvý estragon
  • dýňové semínko
  • fazole cannellini
  • mizuna
  • pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva

Často s někým řešíme, že ta naše strava není jen o hubnutí, byť se tak třeba právě běžící letní program jmenuje. Že z...

Recept na kroupy s jarní zeleninou a fazolemi

  1. Uvařte fazole.
  2. Uvařte kroupy.
  3. Do vyššího kastrolu dejte olej, přidejte nakrájenou mrkev, osolte, podlijte vodou a duste. Když je mrkev měkká, přidejte čerstvý hrášek a duste několik dalších minut.
  4. Na větší pánev dejte olej, dýňové semínko, nasekané bylinky, černuchu, česnek a cibulku. Osmahněte.
  5. Přidejte kroupy.
  6. Přidejte mrkev s hráškem.
  7. Přidejte vařené fazole. Opepřete, promíchejte a povařte několik minut společně. Nakonec přidejte mizunu a pokapejte citrónovou šťávou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Nic není třeba vážit, množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro verzi bez lepku volte místo krup jakoukoliv bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Použijte jakékoliv čerstvé bylinky.
  • Místo mizuny můžete přidat jakoukoliv zelenou posypku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Jarní černá rýže

Zelená patří k jaru, aby ještě více vynikla, zkombinovala jsem jí s černou rýží. Bylo z toho vynikající sezónní jídlo.

Jarní ječmen s pečenou zeleninou

Jednoduché chutné jídlo nenáročné na přípravu, které je dobré i vychladlé. Můžete si ho připravit i s sebou do krabičky a pochutnat si na něm na výletě neb...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Fazolový hummus s pečenou mrkví

Vynikající pomazánka z fazolí a pečené mrkve, kterou můžete použít na pečivo, placky, ale také například jako dip k pečené zelenině.

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Cuketové katsu kari

Recept inspirovaný veganským katsu curry. Krémové a zároveň i křupavé jídlo, prostě dobrota. Malý nápad jak využít větší cukety.