- kroupy
- olej
- mrkev
- hrášek
- jarní cibulka
- čerstvý česnek
- oregáno
- černucha (černý kmín)
- čerstvý estragon
- dýňové semínko
- fazole cannellini
- mizuna
- pepř
- sůl
- citrónová šťáva
Recept na kroupy s jarní zeleninou a fazolemi
- Uvařte fazole.
- Uvařte kroupy.
- Do vyššího kastrolu dejte olej, přidejte nakrájenou mrkev, osolte, podlijte vodou a duste. Když je mrkev měkká, přidejte čerstvý hrášek a duste několik dalších minut.
- Na větší pánev dejte olej, dýňové semínko, nasekané bylinky, černuchu, česnek a cibulku. Osmahněte.
- Přidejte kroupy.
- Přidejte mrkev s hráškem.
- Přidejte vařené fazole. Opepřete, promíchejte a povařte několik minut společně. Nakonec přidejte mizunu a pokapejte citrónovou šťávou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Nic není třeba vážit, množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Pro verzi bez lepku volte místo krup jakoukoliv bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Použijte jakékoliv čerstvé bylinky.
- Místo mizuny můžete přidat jakoukoliv zelenou posypku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář