Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Jarní miso polévka s pak Choi

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Jarní miso polévka by měla obsahovat alespoň jednu zelenou zeleninu.

Ingredience
pro 1 porci
  • půlka malého pak Choi (pekinské zelí)
  • 2 ředkvičky
  • 1/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rýžová miso pasta
  • na ozdobení: petrželka

Je víc věcí, které děláme jinak, nejen to, že jíme jinak. Třeba nemáme televizi, sedačku v obýváku, děti nemají v pok...

Jak uvařit jarní miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak Choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak ředkvičku.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme zeleninu.
  4. Vaříme asi jen 5 minut.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  6. Ozdobíme zelenou petrželkou.

Praktické

  • Na jaře preferujeme jarní zeleninu a používáme co nejvíce zelenou.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak Choi.
  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
21. 9. 2023

Mnam ♥️

Moc děkuji za recept – u miso polévky se každá obměna hodí :-). Jenom drobnost – počítám, že máte na mysli zelí čínské (tedy pak Choi), ne pekingské.

Ukázat další komentáře