Domů > Zdravé recepty > Polévky

Miso polévka s pak choi

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Výživná miso polévka, která vám udělá příjemné ráno a skvěle nastartuje vaše trávení.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 ks malého pak choi (pekingské zelí)
  • 1 mrkev
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • kousek libečku
  • miso pasta
  • na ozdobení: petrželka, pažitka

S váhou jsem se potýkala od ranné dospělosti. Několikrát se mi podařilo krásně shodit...

Jak uvařit miso polévku s pak choi

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, pak choi nakrájíme na tenké proužky, stejně tak mrkev.
  3. Libeček nasekáme na jemno.
  4. Do horkého vývaru dáme trochu soli a přidáme mrkev a bílou část pak choi.
  5. Za 5 minut přidáme zelenou část pak choi.
  6. Vaříme ještě pár minut a na závěr přidáme libeček a sundáme z ohně.
  7. Přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  8. Ozdobit ještě můžeme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Praktické

  • Polévku vaříme jen krátce, aby zelenina zůstala křehká a nebyla rozvařená.
  • Použijeme zelenou i bílou část z pak choi.
  • Pokud nemáme pak choi, použijeme čínské zelí.
  • Místo čerstvého libečku můžeme použít sušený.

Děti

  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Pavlína
15. 11. 2024

Vynikající, lahodná a k tomu taková rychlovka po ránu🍀🤩

Použila jsem čínké zelí, jelikož jsem nevěděla, že pekingské je pak choi 🙈😆

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pečená glazovaná zelenina

Potěšte svoje chuťové buňky slaďoučkou zeleninou. Takto upravenou ji vezmou na milost i zarytí odpůrci zeleniny.

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...

Posilující miso polévka s rýžovým mochi

Potřebujete doplnit energii a samotná miso polévka vás nezasytí? Přidejte do ní tradiční rýžovou pochoutku z Japonska. Ideální jídlo pro vyčerpané lidi, ko...

Polévka s česnekovými výhonky

Zaštipujete česnek? Výhonky s pacibulkami, které ulámete, určitě nevyhazujte! Chutnají skvěle, jsou plné vitamínů a můžete je přidat třeba do polévky.

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.

Osvěžující čaj s citronovými bylinkami

Čaj z bylinek, které voní po citrónu, je příjemně osvěžující v horkých dnech. Tohle je má oblíbená letní kombinace. Kromě bylinek už nepotřebuje žádná doch...