- 60 g neuvařeného zrna červené pšenice
- 1 lžíce oleje (já použila kokosový)
- 1 menší lžička červené papriky
- 1 lžička římského kmínu
- špetka chilli dle chuti
- 1 stroužek česneku
- 1 velká mrkev
- 1-3 lžíce citronové šťávy dle chuti
- 1 lžička balzamika
- hrst petrželky
- sůl
- pražená dýňová semínka
Jak připravit obilný salát
- Pšenici namočíme přes noc a další den uvaříme doměkka.
- Do woku si dáme olej a na něm orestujeme na trojúhelníčky pokrájenou mrkev se solí.
- Jakmile je měkká, nasypeme koření a minutu restujeme.
- Přidáme roztlačený česnek, uvařenou pšenici a zalijeme směsí balzamika a citronové šťávy.
- Necháme prohřát a vypneme.
- Vmícháme nasekanou petrželku a posypeme opraženými dýňovými semínky.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Jelikož salát obsahuje teplou zeleninu, je nejlepší ho sníst co nejdřív po uvaření.
- Podávejte ho třeba s na kostičky nakrájeným uzeným tofu nebo tempehem.
Obměna
- Tento salát je výborný i s rozinkami nebo brusinkami.
- pokud nemáte červenou pšenici, použijte kamut, kroupy nebo jiné obilí.
- do salátu můžete vmíchat i uvařenou luštěninu – např. cizrnu.
Děti
- Salát je vhodný pro děti od 1,5 roku, uberte ale na koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dnes k obědu vyzkoušeno.A samá chvála. Malej šestiletej baštil o 106 👍
Evi,cim najlepsie nahradit psenicu? Pohanka? Ci pseno? Ci? Dakujem