Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Jasmínová rýže s ochuceným tofu a zeleninou ve woku

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Tohle byla opět rychlovka na 20 minut a přitom pokrm hodný labužníků. Stačilo sáhnout po ochuceném tofu  a zajímavém koření a všichni se olizovali.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • hrnek zelí na nudličky
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky sladké papriky (koření)
  • 1 balíček bylinkového tofu s řasou
  • 1 lžička sojové omáčky
  • pražené mandle na ozdobení

Cesta k Jíme Jinak vedla přes různé detoxy a diety, které vždycky měly nějaké “ale”. Napoprvé mi to nesed...

Postup
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
  1. Propláchneme rýži ve studené vodě a dáme vařit ve dvojnásobku vody se špetkou soli.
  2. Cibuli, mrkev a zelí pokrájíme na tenké dlouhé proužky, tofu na malé kostičky.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme zbývající zeleninu a tofu. Orestujeme, podlijeme trochou vody, přidáme mletý koriandr, papriu, trochu sojové omáčky, promícháme a přiklopíme pokličkou na pár minut.
  5. Mezitím se uvaří rýže, takže za pár minut podáváme.

Praktické

Toto jídlo můžete mít za pár minut hotové. Díky netradičnímu ochucenému tofu a koriandru bude chutnat jako exotická lahůdka.

Kombinujeme

Rýže, tofu a zeleniny vytvoří kompletní talíř. Pro dokonalost doplníme kvašenou zeleninou a zelenou posypkou.

Obměna

Pokud místo sušeného koriandru použijeme čerstvou nať, dostaneme zase jinou a velmi chutnou alternativu.

Děti

Pokrm je vhodný až pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
4. 11. 2024

Velmi rychlý sobotní oběd 🙂

JitkaMarie
6. 3. 2024

Další skvělý recept, diky Evi! Bohužel nemám plyn, ale indukci, tak mám stejný problém – jídla nějak nemohu dochutit, aby to nebylo mdlé😭 Třeba časem..🤗
Ps. Jak skladovat načaté zelí – v šuplíku v lednici?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...