- 140 g celozrnné ječné mouky
- 20 g nasekané hořké čokolády
- 150 g rýžového mléka
- 15 g oleje
- skořice podle chuti
- 30 g lískových ořechů
- 30 g rozinek
- 3 kusy bio sušených meruněk
- 1 lžička prášku do pečiva
Jak připravit ječné hromádky
- V míse smíchejte mouku se skořicí, práškem do pečiva a nasekanou čokoládou.
- V kuchyňském robotu nasekejte lískové ořechy, rozinky a meruňky.
- Směs přidejte k mouce a promíchejte.
- Zalijte olejem a rýžovým rostlinným mlékem, promíchejte lžící. Nechte odpočinout, dokud se trouba nerozehřeje.
- Na plech vyložený pečicím papírem pomocí dvou lžic (těsto nelze zpracovat rukama) vytvářejte malé hromádky.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pečení trvá asi 15 minut, podle trouby se doba pečení může lišit.
Obměna
- Pokud chcete sušenky sladší, můžete přidat jakékoliv sladidlo, na jaké jste zvyklí, jen budete asi muset upravit konsistenci.
- Můžete přidat vanilku, citrónovou kůru nebo i perníkové koření.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
- Pozor na kusy ořechů.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář