Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák. Pochutnáte si stejně tak.

Ingredience
  • ječné kroupy
  • brokolice Romanesco 
  • 1 sklenice vařené cizrny
  • olej
  • česnek
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • citrönová šťáva

K změně mě motivovaly velké potíže s trávením a další zdravotní problémy. Zkusila jsem všechny možné stravovací směry...

Jak připravit kroupy s brokolicí Romanesco

  1. Dejte vařit kroupy.
  2. Blanšírujte brokolici Romanesco.
  3. Semínka nasekejte nahrubo.
  4. Na pánev nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek a nasekaná semínka. Jemně orestujte.
  5. Do pánve přidejte uvařené Romanesco a  vidličkou ho rozkrájejte na kousky. Posypte lahůdkovým droždím, osolte.
  6. Nyní ke zbytku přidejte uvařené kroupy a cizrnu, promíchejte, posypte petrželkou a dochuťte pár kapkami citrónové šťávy.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Množství krup a cizrny přizpůsobte počtu strávníků.
  • Citrón používám vždy pro lepší vstřebání železa.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte místo ječných krup jakoukoliv bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Místo brokolice Romanesco neváhejte použít klasickou brokolici nebo i květák.
  • Místo krup můžete použít např. špaldu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

84 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
18. 2. 2024

Chutné ukončenie krúpového víkendu😀_ s klasik brokolicou a fazuľou..

Šárka Čeńková
22. 1. 2023

Použila jsem klasickou brokolici a je to velice chutné a rychlé jídlo. Děkuji za typ.🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.

Rýžová kaše s omáčkou čtyř ingrediencí

Kompletní jídlo skvěle doladěné lahodnou omáčkou. Tato omáčka je velmi vhodná pro zimní období místo oleje v syrovém stavu, který ochlazuje organizmus.

Špalda a čočka na celerovém krému

Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...