Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim
sezóna zima

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák. Pochutnáte si stejně tak.

Ingredience
  • ječné kroupy
  • brokolice Romanesco 
  • 1 sklenice vařené cizrny
  • olej
  • česnek
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • citrönová šťáva

Michal byl typický cukrovkář druhého typu. V lednu mu naměřili cukr 29 a chtěli ho ihned hospitalizo...

Jak připravit kroupy s brokolicí Romanesco

  1. Dejte vařit kroupy.
  2. Blanšírujte brokolici Romanesco.
  3. Semínka nasekejte nahrubo.
  4. Na pánev nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek a nasekaná semínka. Jemně orestujte.
  5. Do pánve přidejte uvařené Romanesco a  vidličkou ho rozkrájejte na kousky. Posypte lahůdkovým droždím, osolte.
  6. Nyní ke zbytku přidejte uvařené kroupy a cizrnu, promíchejte, posypte petrželkou a dochuťte pár kapkami citrónové šťávy.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Množství krup a cizrny přizpůsobte počtu strávníků.
  • Citrón používám vždy pro lepší vstřebání železa.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte místo ječných krup jakoukoliv bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Místo brokolice Romanesco neváhejte použít klasickou brokolici nebo i květák.
  • Místo krup můžete použít např. špaldu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

104 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Musela jsem zopakovat hned večer, tentokrát s kamutem a přidala jsem mrkev, brokolice bylo málo😋. Česnek tomu dá grády a semínka krásně křupou.

Rychle, jednoduché, výborné. Mám s drobnou obměnou – s pohankou a tofu.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Šafránové kroupy

Krásně barevné, voňavé a lahodné jídlo, které budete mít na stole během chviličky.

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Zelná pečínka

Neobyčejný pokrm z obyčejného zelí, který nás přímo nadchl. Kondiment je opravdu vynikající, doufám, že vyzkoušíte a pochutnáte si jako my.

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.