Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Jednoduchý bezlepkový mandlový tvaroh

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Rostlinný tvaroh bez laktózy, rychlý na přípravu a hlavně vhodný na plno použití. Nechte pracovat fantazii a tento veganský tvaroh můžete použít do mnoha vašich kulinářských výtvorů.

Ingredience
4 porce
  • 100 g loupaných mandlí
  • 100 g vody
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pažitka
  • voda na máčení mandlí

Moje máma byla do zdravé výživy zapálená, mě to nezajímalo. Bez masa 5x týdně jsem si to neuměla představit. Když jse...

Jak připravit rychlý rostlinný tvaroh bez laktózy

  1. Mandle namáčejte po dobu 8 hodin. 
  2. Po 8 hodinách slijte vodu, ve které se mandle namáčely.
  3. Do mixéru vložte 100 g čisté vody, mandle, citrónovou šťávu a sůl. Rozmixujte. Směs, musí zůstat trochu zrnitá, proto mixování nepřehánějte.
  4. K tvarohu přidejte pažitku a promíchejte. 

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Vydrží dva dny v lednici.
  • Vhodné na chleby, na placky, se zeleninou, na vařenou rýži, prostě jak a kam chcete. Já jsem tvaroh použila k naplnění okurek.

Obměna

  • Můžete ochutit prakticky čím chcete.
  • Můžete použít i neloupané mandle a po namáčení je oloupat.

Děti

  • Bez soli vhodné i pro menší děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
11. 7. 2023

Skvělý! Tvaroh z mandlí – v životě by mě to nenapadlo udělat a taková dobrota to je 😍

Vierko výborná letní pomazánka či dip na zeleninu.Super,děkuji.👌😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Budapešťská pomazánka

Tahle chuť se nezapomíná! Kdo jedl v dětství budapešťskou pomazánku, ten se zaraduje nad její dokonalou variantou bez mléčného tvarohu. Recept je velmi jed...

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Veganský cottage sýr – základní recept

Velice jednoduchý a rychlý recept na rostlinný cottage sýr zcela bez laktózy, který můžete použít stejně jako běžný cottage. Je skvělý do pomazánek, teplýc...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Fazole s batátem a lopuchem

Rychlé jídlo z velkých bílých fazolí je skvělou alternativou ke guláši. Hodí se k plackám i k rýži.

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.