Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Jemný čočkový krém

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, plackami a nebo třeba jako dip k pečené zelenině.

Ingredience
  • 3/4 šálku vyloupané červené čočky
  • 2 polévkové lžíce kešu
  • stroužek česneku
  • citrónová šťáva podle chuti
  • olivový olej podle chuti
  • sůl podle chuti
  • koření za'atar podle chuti
  • trocha vody z uvařené čočky

Po nějaké době a několika dalších zhubnutých kilech se s vámi jdu zase podělit o svůj příběh. Přihlásila jsem se toti...

Jak připravit jemnou pomazánku z čočky

  1. Čočku uvařte a v polovině vaření přidejte kešu oříšky. Vařte, dokud čočka nezměkne.
  2. Sceďte, trochu vody z vaření si nechte stranou.
  3. Vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, česnekem a rozmixujte, v případě potřeby přidejte vodu, abyste získali hladký a sametový, ale ne tekutý krém.
  4. Naservírujte do misky, pokapejte extra panenským olivovým olejem, přidejte za’atar a pažitku.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Uchovávejte v lednici a spotřebujte do dvou dnů.
  • Tento krém nebo pomazánka se hodí na chleby, do placek, k pečené zelenině, prostě kde vám bude nejvíce vyhovovat.

Obměna

  • Na posypání použijte jakékoliv koření, co vám chutná.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez pikantního koření vhodné jako zdravá svačina i pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

75 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné, mňam !🌞

Moc dobrá, zítra do práce do chleba. Díky za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jemná jarní pomazánka

Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.

Hummus Malaga

Možná znáte zmrzlinu chuti Malaga, jejíž název pochází ze stejnojmenné rozinky pěstované v oblastech obklopujících teplé andaluské město Malaga. Zmrzlina s...

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Pikantní fazolová paštika

Jednoduchá zdravá paštika bez masa, tentokrát v lehce pikantní verzi. Skvělá pomazánka na chleba nebo placky, výborná svačinka vhodná i jako jídlo s sebou ...

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.