V jednom z loňských komentářů Pepa napsal:
“Náš příběh? Ten začal již dávno, jen cesta byla strnitá a dlouhá. Dnes jdeme po pěšince, která nás každý den překvapuje (mile). Na tuto pěšinku a k JJ nás přivedla náhoda, která začala v podobě Antonie Mačingové a jejímu heslu Najezte se do štíhlosti. Dali jsme se na zeleninovou cestu (harmonizující stravovací program) a po dvou týdnech, kdy jsme jedli vlastně jen zeleninu a sýr nám došlo, že takhle to dál nepůjde.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jak už to tak bývá běžel pořad Sama doma a v něm zrovna vařil Jan Londzin. Od tohoto vedla cesta přes jeho jídelnu k Vám do klubu JJ. Ze začátku čerpala manželka informace jen tak z povzdálí a nemohlo to dopadnout jinak než členstvím v JJ. Já jsem se přidal k manželce a tuto jen tiše podporoval. Dnes jsem překvapen, že to jde. Samotného mne překvapuje, kolik mám energie z jídla, které někdy nejsem schopen ani zařadit.
Už vůbec jsem si nedokázal představit, že nezakousnu rohlík. A zjištění? Jde to a navíc se cítím skvěle. Jestli byla dnes tří měsíční cesta strnitá? Pro mě né. Já mám vždy připraveno plnohodnotné jídlo, které nejenom, že je dobré, ale i pěkné :-).
Podle vlastní zkušenosti mohu doporučit nic nehrotit, protože musím přiznat, že čím méně jsem byl do něčeho nucen, tím více jsem to chtěl. Tak pěkné talíře přece nemůžou být špatné a ze začátku jsem si říkal, že můžu někde zakousnout něco navíc. Neměl jsem potřebu někde něco zakousnout a dnes se těším, co pěkného bude připraveno na talíři.
Z myšlenky, že si někdy něco někde dám se stal problém, chutě mi dnes neuspokojí žádné rychlé občerstvení.
A k fotkce, na kterou si schválně vzali pro srovnání stejné oblečení, připsal Pepa tento komentář:
Na fotce je zachycena proměna člověka, který si nedovedl představit existenci bez masa. Dnes s úsměvem si říkám, že dříve jsem tam měl jitrnici a dnes brokolici. Proměna to byla neuvěřitelná a můžete to povídat komu chcete a stejně nikdo nevěří. Jen ti co si to vyzkoušeli, vědí, že to funguje. A stejně už ani nemám potřebu to někomu povídat. Důležité je, že já vím a otázky typu: “Proč?”, “Co z toho máš?”, nebo “Jak to můžes vydržet?” už doopravdy neřeším, jen se usmívám a jsem spokojenej, že je mi fajn.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Posílám Vám i všem, kdo sdílejí tyto zajímavé stránky kytičku jarních pozdravů a poděkování! Moc si vážíme Vaší znamenité a obětavé práce, která je tolik prospěšná….
At stále přibývá těchto hezkých zkušeností! I my si Vaše resepty a rady moc a moc pochvalujeme….
Hezké jaro i od rodiny přeje Alena H.
Asi se Vám bude zdát, že to napíšu hustě, ale tak to fakt je – pánovi už rostla vepřenka. Chlapi, jak víme, tolik netrpí na zvětšování v oblasti zadku a stehen, mívají maximálně bříško a právě vepřenku. Oteklý obličej a krk. Zastávám názor, že společně s vepřenkou přichází také zdravotní komplikace. Pepa to fakt vyšvih. Vrátily se mu hezké rysy obličeje a zahodil 10 let. Sem budu dávat odkaz, aby klucí pochopili, o čem je řeč. Dobrá práce.