Běžné jablko obsahuje přes 100 milionů bakterií
Rakouští vědci z Technické univerzity ve Štýrském Hradci při svém výzkumu, jehož výsledky zveřejnili v časopise Frontiers in Microbiology, přišli na to, že běžné jablko je královstvím mikroorganismů. Nejvíce z nich je překvapivě v dužině a v jádrech, ne ve slupce, jak se říká. Tyto mikroorganismy jsou důležité pro naši zdravou střevní mikroflóru – přechodně osidlují naše střevo. (1)
BIO jablka obsahují pestřejší spektrum
Při srovnání konvenčních a BIO jablek, co do množství mikroorganismů, byly výsledky podobné. Ale BIO jablka se mohou pyšnit mnohem pestřejším spektrem dobrých mikroorganismů pro naše střevo. A jak víme, střevní mikrobiom, je druhým mozkem – ovlivňuje jak naši imunitu, zdraví, trávení, energii, spánek, náladu, pozornost, mysl, tak také i naši tělesnou váhu. I vědci se shodli na tom, že pro zdraví lidského střeva jsou rozhodně BIO jablka lepší volbou (1). A navíc neobsahují pesticidy a neničí životní prostředí.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jablka mají i prebiotické účinky
Jablka obsahují pektin – nestravitelnou vlákninu, která účinkuje jako prebiotikum, tj. potrava pro prospěšné bakterie v trávicím traktu a podporuje jejich růst a rozmnožování.
1 jablko denně vám dodá:
- Vitamín C: 14 % denní doporučené dávky
- Draslík: 6 % denní doporučené dávky
- Vitamín K: 5 % denní doporučené dávky
- Mangan, měď a vitamíny A, E, B1, B2 a B6: méně než 4 % denní doporučené dávky.
- Vláknina: 50 % denní doporučené dávky
- Polyfenoly
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den, přiznám se, že jsem mírně zmatená po přečtení článku Jezme jablka, naše střevo nám poděkuje. Před časem jsem si přečetla Jedno jablko denně , jedna dávka jedů…🤦♀️
Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují, protože uznání, to je to pravé, co vám chci vyjádřit. Nejsem typ na sdílení, ale od jara jsem členkou Klubu JJ a mám již vytištěno spoustu receptů, přečteno několik důležitých článků, shlédnuto pár videí, uvařeno několik jídel. S vašim “programem” jsem spokojena, teď ještě musím zabrat víc já. Ale věřím, že to půjde. Díky