Na dip:
- sójový jogurt
- 2 lžíce sezamového oleje
- semínka kmínu
- semena černuchy
- slunečnicová semínka
- gochugaru
- sůl
Ostatní ingredience:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- olej
- růžičková kapusta
- pórek
- sůl
- česnek
- čerstvá petrželka
Jak připravit kapustičky s pikantním dipem
- Do misky nalijte jogurt, osolte a dobře promíchejte.
- V malém kastrolu připravte tadku – indické koření hojně používané pro raitu. Nalijte do pánve sezamový olej a přidejte semínka. Jemně restujte. Nakonec oheň vypněte a přidejte gochugaru.
- Dresink nalijte na jogurt a lehce promíchejte.
- Do pánve vložte kapustičky a pórek, osolte a pokapejte olejem. Osmahněte a podlijte trochou vody.
- Když jsou kapustičky uvařené, přidejte vymačkaný česnek a zvyšte plamen, osmahněte.
- Na talíř dejte zeleninu a přidejte omáčku s nasekanou petrželkou.
Praktické
- Tadka je technika, při které se celé nebo mleté koření krátce osmaží v oleji, aby se uvolnily jejich éterické oleje, čímž se jejich chuť stane aromatičtější. Tato technika je oblíbená v Indii, v Bangladéši, v Pákistánu a na Srí Lance.
- Tadka může být připravená v jakékoliv pánvi, nejlepší je ale pánev vysoká, protože semínka a koření se chovají jako popcorn a skáčou ven! Takto se chovají například hořčičná semínka.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt.
- Volte jogurt husté konzistence a samozřejmě neslazený.
Obměna
- Zatímco ingredience tadky se liší v jednotlivých regionech, základ je stejný: olej, hořčičné semínko a kmín. Do toho základu pak můžete přidat listy curry, feferonku, česnek, cibuli a další koření. Já přidala slunečnicové semínko.
Děti
- Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář