- pohanka
- 75 g tempehu
- růžičková kapusta
- 1 malá cibule
- extra panenský olivový olej
- 1 lžíce kešu
- sušené kari listy
- asafoetida
- kurkuma
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
- 1 lžička gochujangu
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce umeoctu
- čerstvá petrželka
Jak připravit pikantní růžičkovou kapustu s pohankou
- Pohanku uvařte a po uvaření dochuťte extra panenským olivovým olejem a solí.
- Do kastrůlku dejte olej, nakrájenou cibuli, kari listy a orestujte.
- Přidejte kešu, asafoetidu, papriku, kurkumu a znovu osmahněte.
- Gochujang a rýžový sirup rozmíchejte v půl sklenici vody.
- Kapustičky rozpulte, tempeh nakrájejte na kostičky a přidejte do kastrolu. Osolte, opepřete a znovu osmahněte.
- Přidejte obsah sklenice, přikryjte pokličkou a vařte, dokud kapustičky nezměknou. Dochuťte umeoctem.
- Pohanku naservírujte na talíře a navrch přidejte kapustičky a vše posypte petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Doba vaření růžičkové kapusty bude záležet na její velikosti a kvalitě.
Obměna
- Můžete připravit i s jinou zeleninou dle vaší chuti a stavu zásob.
Děti
- Pikantní, kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ďalšia mnamka 😁Namiesto tempehu fazula s quinou 👍👍👍
Trochu jsem obměnila, místo tempehu cizrna a pohanková lámanka (bylo zrovna k dispozici). Moc dobré, pikantní. Děkuji za recept.