Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Kapustu nakrájíme na proužky, mrkev na menší kostičky.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli, nakrájenou zeleninu a vločky.
- Kápneme trochu oleje a přidáme červenou papriku, která potřebuje trochu tuku, aby se dobře rozpustila.
- Vaříme asi 15 minut do změknutí zeleniny.
- Vypneme oheň, přidáme trochu umeocta a rostlinné smetany.
- Na závěr posypeme petrželkou a ozdobíme gomasiem.
Praktické
- Pro bezlepkovou verzi použijeme certifikované bezlepkové vločky nebo vločky z nelepkových obilovin (teff, amarant, jáhly, rýže, quinoa, pohanka apod.)
Děti
- Od půl roku – polévku vaříme úplně bez soli a dochucovadel.
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, nepoužíváme rostlinnou smetanu, koření, ale můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Teda! Vynikající a mnohem lepší než jsem čekala! Zeleninu jsem orestovala na oleji, přidala papriku a teprve zalila vyvarem, jinak dle receptu. Luxusní! Děkuji👌
👍