Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Jak připravit polévku z kapusty
- Dáme ohřát zeleninový vývar.
- Nakrájíme kapustu na malé proužky, řepu a celer nakrájíme na úzké nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli, přidáme řepu, celer a vaříme asi 10 minut.
- Potom přidáme kapustu, vločky a kurkumu a vaříme dalších 10 minut.
- Vypneme oheň, dochutíme trochou umeocta, lžičkou miso pasty a trochou rostlinné smetany.
- Na závěr posypeme jarní cibulkou nebo jinou zelenou natí.
Praktické
- Jelikož je polévka uvařená hlavně se zeleniny, polévku raději sníme a neskladujeme. Zelenina v ní obsažená začíná už po půl hodině oxidovat a během 2 hodin se stává pro tělo kyselinotvorná. Pokud si chceme vzít polévku do práce k obědu, nalijte jí ještě vařící až po okraj do termosky a zavřete. V tomhle stavu si zachová většinu prospěšných látek.
Obměna
- Místo celeru můžeme použít mrkev nebo petržel, místo vloček quinou, amarant nebo jáhly či pohanku.
Děti
- Dětem od 1 roku polévka vaříme jen s malinkým množstvím soli, nepoužíváme rostlinnou smetanu, ale můžeme přidat obilné mléko. Před dochucením odebereme pro dítě zvlášť.
- Pro děti od roka a půl polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Děti od 2 let mohou polévku podle receptu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Krásná barva. Červenou spolu se zelenou mám na talíři ráda 🥰.
😋