Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Karamelizované kimchi

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez vajec

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat tento recept, připravte se, je to fantastické! Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
Na karamelizované kimchi:
  • 125 g kimchi
  • 10 g mirinu
  • 25 g rýžového sirupu
  • 10 g tamari
  • 30 g arašídového másla
Ostatní ingredience:
  • tempeh
  • olej
  • černá sezamová semínka
  • ramen nudle
  • sůl
  • čerstvá petrželka

    S Ivankou jsem se potkala osobně a nechtělo se mi uvěřit, že tahle krásná, štíhlá a temperamentní žena, žije už někol...

    Jak připravit karamelizované kimchi s tempehem a nudlemi

    1. Všechny ingredience na karamelizované kimchi dejte na pánev. Vše promíchejte a pomalu vařte, dokud omáčka neztmavne a nezhoustne. Dejte stranou
    2. Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte lehce osolený tempeh nakrájený na kostičky a opečte ze všech stran. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
    3. Uvařte ramen nudle podle pokynů na obalu.
    4. Vše naservírujte a posypejte čerstvou petrželkou.

    Praktické

    • Karamelizované kimchi můžete uchovávat v lednici po dobou cca 2 dnů.
    • Konzumujte buď teplé nebo vychladlé.
    • Výborné i do placek, na chleba, jako dip ke všemu možnému.
    • Karamelizované kimchi je výrazné, proto ho použijte k neutrálním chutím. Tempeh solte pouze malinko. Nudle už solit nemusíte.

    Obměna

    • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku místo tamari.
    • Pokud chcete bezlepkovou verzi, vyměňte ramen nudle za jinou bezlepkovou těstovinu.

    Děti

    • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

    🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

    Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    29 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Daireann
    2. 2. 2025

    Vynikající jídlo! Ideální rychlovka ❤️

    Vierko, výborné, skvělé jidlo 🙂 díky

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Placičky s čínskou omáčkou

    Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

    Tempeh s pomerančovou glazurou

    Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

    Fazolová pomazánka tří pepřů

    Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

    Korejský Goguma bap

    Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

    Zelenina s omáčkou Mitarashi

    Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

    Mls na špejli

    Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.