Na karamelizované kimchi:
- 125 g kimchi
- 10 g mirinu
- 25 g rýžového sirupu
- 10 g tamari
- 30 g arašídového másla
Ostatní ingredience:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- tempeh
- olej
- černá sezamová semínka
- ramen nudle
- sůl
- čerstvá petrželka
Jak připravit karamelizované kimchi s tempehem a nudlemi
- Všechny ingredience na karamelizované kimchi dejte na pánev. Vše promíchejte a pomalu vařte, dokud omáčka neztmavne a nezhoustne. Dejte stranou
- Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte lehce osolený tempeh nakrájený na kostičky a opečte ze všech stran. Nakonec posypejte sezamovými semínky.
- Uvařte ramen nudle podle pokynů na obalu.
- Vše naservírujte a posypejte čerstvou petrželkou.
Praktické
- Karamelizované kimchi můžete uchovávat v lednici po dobou cca 2 dnů.
- Konzumujte buď teplé nebo vychladlé.
- Výborné i do placek, na chleba, jako dip ke všemu možnému.
- Karamelizované kimchi je výrazné, proto ho použijte k neutrálním chutím. Tempeh solte pouze malinko. Nudle už solit nemusíte.
Obměna
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku místo tamari.
- Pokud chcete bezlepkovou verzi, vyměňte ramen nudle za jinou bezlepkovou těstovinu.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierka, dneska jsem kimchi vařila…Bylo dobré, ale na mě moc chuťově výrazné, stačilo mi trošičku a poprvé v životě jsem měla chuť na pivo.. a taky jsem půl pohárku s chutí vypila:-)))
Souhlasím, je to vynikající! Měla jsem s rýží, protože mi zbyla od včerejška, salátem a trochou sojanézy – pochutnala jsem si moc😘