Prošla jsem Jarní očistou a těším se na Hubnutí do plavek
Váš web i kurz Jarní očista mi rozšířil pohled nejen na vaření a také další možnost způsobu stravování. Jste mi velmi sympatické svým přístupem, kdy své myšlenky nabízíte, ale nevnucujete, což si mě získalo. Takže když mi něco nevyjde, tak si z toho nedělám hlavu, ale zároveň se snažím vymyslet, jak to příště zvládnout. Zatím zařazuji vaše recepty pravidelně o víkendech. Chutnají i mému manželovi a když občas přijedou na víkend naši dospělí synové, dokonce si i před jídlem talíř nejdříve vyfotí, než v nich zmizí. Líbí se jim jak je barevný :-)).
Naštěstí jsme všichni zvyklí už tak 20 let na potraviny jako tofu, Robi, tempeh, ďobáčky, šmakoun,… takže své vaření “jen” zdokonaluji a rodina je v pohodě přijímá. Navíc se u mého staršího syna objevila v jeho 29 letech citlivost na lepek, tak mi ulehčujete i výběr jídel, kdy jsem na začátku byla v bezlepkové dietě dosti bezradná.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
V týdnu je to u mne slabší, protože chodím do práce a nějak nestíhám si připravovat oběd s sebou (jsem učitelka a nosím si bohužel práci i domů). Teď budu mít trošku víc času, tak chci vyzkoušet co mi nabídnete v kurzu Hubneme do plavek, kde jste slibovaly recepty s kratší dobou přípravy :-). Budu se snažit co nejvíce dodržet vaše rady. Už se těším.
Ke zdravému stravování mě přivedli rodiče až jako dospělou
Možná by vás mohlo zajímat, jak jsem se dostala ke zdravějšímu vaření a stravování. Moji rodiče, když po roce 1990 šli do důchodu, nechtěli se smířit s tím, že ztratí kontakty s lidmi. Rozhodli se proto o založení prodejny se zdravou výživou, včetně zboží pro diabetiky (maminka asi 2 roky před tím onemocněla cukrovkou). Začali se o tyto, pro nás doposud neznámé potraviny zajímat, studovat jejich prospěšnost pro zdraví a maminka je začala zařazovat doma do jídelníčku, aby zjistila jak to “nové” jídlo chutná a jak je upravit.
Měla jsem v té době 2 malé syny, kteří chodili do školky. Ve školce jim moc nechutnalo maso, protože ho často nemohli rozžvýkat a začali mi doma odmítat některá jídla, která před školkou normálně jedli. Měla jsem jedinečnou příležitost u rodičů v obchodě se seznámit postupně s Robi, tofu, klasem, sojanézou, karbenátky z tofu i ze sóji, s tofu párky a dalšími mňamkami. Naučila jsem se různými “pokusy” vařit jídla s těmito potravinami a jelikož dětem chutnalo a mému manželovi též, zůstali jsme u tohoto způsobu stravování. Je pravda, že masu se úplně nevyhýbáme (v práci je to obtížné), ale jíme je hodně málo, o víkendech a v poslední době vůbec. Vaření z výše jmenovaných potravin je i rychlejší a jednodušší a není tak těžké do žaludku. Rodičům bude letos (mamince 79 a tatínkovi 84 roků), obchůdek provozují stále a díky jejich nápadu jsme se vlastně nasměrovali na tuto stravu oni i moje rodina.
Přeji vám hezký den a hodně elánu a dalších dobrých nápadů, myšlenek a receptů :-).
Přikládám fotku mého nejoblíbenějšího sportu, což je koloběžka.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Zdravím moderní rodiče💚🥰😘😘😘 Tinka