Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Kedlubnová polévka

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro
děti od 1 roku

Lehká, svěží a lahodná polévka z kedlubny.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 1 střední petržel
  • 1 střední kedlubna
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobení: pražená semínka nebo čerstvé bylinky (petrželka, pažitka aj.)

Trápily mě neustálé bolesti hlavy a chtěla jsem to konečně vyřešit. Také jsem potřebovala shodit. Pustila jsem se do ...

Jak připravit polévku z kedlubny

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo vodu.
  2. Cibuli, petržel a kedlubnu pokrájíme.
  3. Na dno kastrolu dáme lžíci oleje, rozpálíme a přidáme cibuli a petržel.
  4. Zeleninu osolíme a chvíli orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, přidáme kedlubnu a necháme cca 10 – 15 minut vařit pod pokličkou do změknutí zeleniny.
  6. Po uvaření rozmixujeme polévku do krémové konzistence a dochutíme trochou umeocta.
  7. Posypeme semínky nebo bylinkami.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Zeleninu můžete nakrájet na velké kusy, protože ji stejně rozmixujete.

Obměna

  • Místo petržele můžete použít mrkev, celer nebo zelí.

Děti

  • Takto připravená polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud ubereme dochucovadla a olej.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Pecka, výýýborná 😍

Vynikající 👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Luxusní krémová polévka s restovaným rozmarýnovým chřestem

Krémové polévky jsou pro nás slavnostní záležitost. A dnes jsme si ji udělali naprosto luxusní – přidali jsme do ní restovaný chřest na rozmarýnu.

Polévka z bílého chřestu jinak

Tradiční chřestová polévka ve zdravé verzi.

Pečená zeleninová polévka

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Vánoční dýňová polévka

Tenhle dýňový krém má krásnou barvu a úžasnou vánoční vůni. Skvěle se hodí pro sváteční chvíle a určitě bude chutnat i vašim hostům. Je s ní minimum práce ...

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...