Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Kešu pomazánka s rukolou

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez mléka
sezóna léto

Pokud máte radi pomazánky, tak se vám tento recept zalíbí. Je to velmi rychlé a velmi snadné.

Ingredience
  • 120 g kešu natural
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • rukola podle chuti
  • pepř
  • sůl
  • voda na namáčení

K změně mě motivovaly velké potíže s trávením a další zdravotní problémy. Zkusila jsem všechny možné stravovací směry...

Jak připravit pomazánku z kešu oříšků a rukoly

  1. Dejte kešu na několik hodin do vody, pak sceďte a dejte do mixéru. Rozmixujte na hrubo, aby to mělo konzistenci jako tvaroh.
  2. Dejte do misky, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a vmíchejte lahůdkové droždí.
  3. Nasekejte rukolu a přidejte do pomazánky. Znovu zamíchejte a dejte nachladit do lednice.

🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Při přípravě vždycky ochutnávejte a laďte jídlo podle vaší chutě.
  • Moc dobrá je i k syrové zelenině nebo na chleba.
  • Používám divokou rukolu, je víc aromatická. Rukola nemá být nikdy hořká, když koupíte rukolu a je hořká, znamená to že není čerstvá.

Obměna

  • Místo rukoly můžete použít třeba pažitku, okurku, cibulku, řeřichu apod.
  • Můžete ochutit i nějakým kořením, kteréo máte rádi.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

35 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Skvělé, s chlebovými plackami a čerstvou zeleninou, foto nemám, šlo to rychle😋

JitkaMarie
21. 9. 2023

Naprosto famózní mňamka – děkuji Vám za inspiraci!!!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...

Hedvábná tofíčka

Velmi rychlé a chutné jídlo, výborné ke chlebu a nebo jako náplň do placek. Mám vyzkoušeno i ke špagetám, prostě vynikající. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět,...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Veganský sýr caciotta

Caciotta je tradiční sýr italských pastýřů. Vyzkoušejte jeho rostlinnou alternativu, která je velice jednoduchá na přípravu a na výsledku si určitě pochutn...

Pikantní fazolová paštika

Jednoduchá zdravá paštika bez masa, tentokrát v lehce pikantní verzi. Skvělá pomazánka na chleba nebo placky, výborná svačinka vhodná i jako jídlo s sebou ...