- 200 g kimchi
- 1 střední cibule
- pár kousků pak choi
- 3 lžíce sezamového oleje
- sůl
- 60 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 90 g vody
Jak připravit korejskou kimchi palačinku
- Do mísy dejte nakrájené kimchi.
- Ke kimchi přidejte nakrájenou cibuli a pak choi, osolte a promíchejte.
- Přidejte mouku a vodu a dobře promíchejte.
- Do nepřilnavé pánve nalijte 2 lžíce sezamového oleje, zahřejte, směs vložte do pánve a dobře rozetřete.
- Dobře opečte z jedné strany, otočte, přidejte 1 lžíci sezamového oleje a opékejte z druhé strany.
- Položte na talíř a hůlkami natrhejte kousky, které pak máčejte v sójové omáčce.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Toto množství je na pánev od 26 – 30cm.
- Množství zeleniny celkem bylo 350 g.
- Kimchijeon obracím vyhozením a otočením palačinky ve vzduchu, protože je to jediný způsob jak jí nepotrhat.
- Po verzi bez sóji použijte k namáčení hrachovou nebo pohankovou tamari nebo omáčku úplně vynechejte.
Obměna
- Místo pak choi můžete použít pekingské zelí nebo i čerstvou cibulku s natí.
Děti
- Kimchi je vhodné pro děti až od 2 let. Je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář