Mrkev a lopuch nakrájejte na tenké sirky. Na sezamovém oleji (nejlepší je sezamový olej z pražených sezamových semínek) orestujte lopuch, trošku posolte a dále restujte, případně vždy maličko podlejte vodou. Restujte tak dlouho (cca 20 – 30 min.), až nebude lopuch tak tvrdý, poté teprve přidejte mrkev. Zastříkejte shoyu, chvilku restujte, poté zalijte malým množstvím vody, dejte pokličku a duste zhruba ještě 10 – 15 min.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Adzuki přes noc namočte. Namočte také přes noc sušené kaštany. Další den slijte vodu z kaštanů i adzuk a dejte je společně vařit do nové vody spolu s kombu. Vařte v tlaku 45 minut. Kaštany vidličkou rozmačkejte, přidejte podle chuti 1 – 2 lžíce shoyu a chvilku povařte. Pokud máte hodně vody, tak přebytečnou vylijte a zahustěte kuzu nebo maizenou rozmíchanou v trošce studené vody.
Zde jsem k tomu měla vařenou rýži s bezpluchým ovsem, posypáno tekka a zelenou natí jarní cibulky. K tomu salát ze syrové nastrouhané mrkve zakapané citronem.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ajko, a kdyz ten lopuch nemohu sehnat, lze ho něčím (chuťově) nahradit, přiblížit? Nebo dám jenom místo toho kedlubnu či Petržel a taky dobrý… ;-) jestli je tomu ale něco podobné, dejte prosím kdokoli vědět.
Tím lopuchem je myšlen kořen prosím? Dá se někde sehnat aniž bych jej musela ručně páčit ze země? Jinak fazole s kaštanama zajímavá inspirace, určitě vyzkouším jen co narazím na kaštany!