Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Kmínové bezlepkové knedlíky

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Kmínové knedlíky jsou príma zpestření, vyzkoušejte.

Ingredience
pro 8 šišek
  • 1 hrnek uvařené rýže
  • 1 hrnek uvařených jahel
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • špetka soli
  • 1 hrnek horké vody
  • voda a sůl na vaření knedlíků

Nabitých 5 dní v krásném prostředí Orlických hor v originálních apartmánech s báječnými lidmi, dobrým jídlem ...

Postup
  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Do mísy dáme rýži, jáhly, špetku soli a rozmixujeme na kaši, pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.
  3. Do vzniklé kaše nasypeme mouku a kmín a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme koule a dáváme do vroucí vody.
  5. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařily.
Praktické
  • My jsme měli zbytek rýže a jahel vařených společně se lněným semínkem, není třeba kvůli knedlíku vařit extra jáhly a extra rýži, použijte zbytky, které máte po ruce.
  • Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat.
  • Mokré ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.
Obměna

Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou, podle zvoleného obilí pak bude knedlík bezlepkový nebo lepkový.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Děti

Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Tak jsem zatím měla nejoblíbenější z krup nebo rychlé z vloček. Ale tyto jsem udělala jen z rýže a moc se povedly. Mňam.

Trochu mi chybí orientační čas vaření knedlíků, vařím něco mezi 5 až 10 minutami, popř. jeden vytáhnu a rozkrojím, zda vypadá uvařeně apod. Asi záleží i na konkrétním druhu použitých obilovin, množství a druh mouky, množství vody, celkové konzistenci těsta na knedlíky apod. :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kukuřičná polenta s bršlicí a rýží

Dnešní teplé počasí mě přivedlo při přípravě oběda na kukuřici. Neměla jsem namočenou naši oblíbenou krupici, tak jsem sáhla po instantní polentě a přidala...

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...
23
19

Malinový krém

Začíná sezóna malin a tak jsem jsem pro vás vymyslela nový recept s tímto vynikajícím ovocem. Vznikl vlastně velmi originálně. Sotva jsem vlekla těžkou taš...

Kroupové placky s kopřivou

Rychlé placky s nášupem jarních kopřiv, to je ta pravá jarní fitness strava.

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.