- 1 hrnek uvařené rýže
- 1 hrnek ovesných vloček (bezlepkáři bezlepkové)
- 2 lžíce sezamového semínka
- 4 lžíce měsíčkových květů
- 1 hrnek pohankové mouky
- špetka soli
- 1 hrnek horké vody
- Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
- Do mísy dáme vločky a zalijeme je horkou vodou, necháme chvilku spařit.
- Přidáme rýži, mouku, sůl, sezam a květy a vypracujeme tuhé těsto.
- Mokrýma rukama tvarujeme koule a dáváme do vroucí vody.
- Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařili.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Některé vločky sají více, některá mouka méně. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat. Morké ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.
ObměnaDo knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou.
Děti
Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vločkové vločky jsou rozkošké, těším se, až je vyzkouším. Proplachujete i vločky před použitím? Teda Vy si je vyrábíte, ale z obchudu byste proplachovala?
V ingrediencích bych “vločkové vločky” nahradil těmi obilnými. :-)