- 2 hrnky vařené rýže s jáhlami
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- půl hrnku horké vody
- 4-5 PL pohankové mouky
- sůl
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Dejte do mísy hrnek ovesných vloček a zalijte ho půl hrnkem horké vody. Voda by se měla všechna vstřebat. Nechte asi 20 minut bobtnat.
- Přidejte dva hrnky vařené rýže s jáhlami nebo hrnek vařených jahel a hrnek rýže.
- Zaprašte pohankovou moukou, přidejte sůl a pořádně propracujte. Těsto by mělo být spíše tuhé.
- Mokrou rukou ukoulejte asi 12 ks knedlíků velikosti golfového míčku.
- Knedlíky vařte ve vroucí vodě do doby než samy vyplavou. Asi 4-6 minut.
- Po vyplavání knedlíky vyjměte a nechte okapat na sítku.
- Podávejte s nějakou dobrou omáčkou, třeba houbovou nebo svíčkovou.
Praktické
Aby vám šlo vaření rychle od ruky a stálo minimum času, uvařte si knedlík den předem. Při přípravě oběda už jen ohřejete knedlík na pařáčku a hned podáváte.
Děti od roka
Tento knedlík už můžete dát dítěti od roka, ale osolte ho jen pár zrnky. Samotný knedlík může posloužit i jako jednoduchá svačina a dítě si ho může samo dobře držet v ruce.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vyzkoušela jsem k houbové omáčce se sojovým masem a zbytek namrazila. Snad vydrží. neodhadla jsem množství surovin a poprvé zařadila do jídelníčku jáhly. Knedlíky jsou moc dobré a doporučuji.
moc dobré knedlíky! Dříve byl pro mě knedlík (složení voda, mouka, vejce případně droždí) potravinou ,po které jsem si mohla jít rovnou lehnout do postele, jak jsem byla unavená. Teď už vím, že z mouky si tělo moc té energie nevezme, zatímco z celého zrna ano!