Nové miso pasty
V nabídce Kojibakers je jich už skutečně dost a další budou přibývat. Letos přidali dvě limitované edice.
“Naprosto nejúžasnější miso, co jsme kdy ochutnali – miso s medvědím česnekem. Děláme jej vždy jednou za rok a po loňském úspěchu jsme letos nelenili a tohoto speciálu vyrobili přes čtvrt tuny, takže věříme, že hned tak nedojde.”, říká Milan Laštovička z Kojibakers
Jestli medvědí česnek milujete, je tohle skoro povinnost vyzkoušet! Fakt je skvělé.
Druhá novinka v nabídce je mexické miso, které vzniklo inspirací jednoho z členů Kojibakers, který trávil půl roku v Mexiku a zbytek týmu zásobil vedle příběhů a fotek i požadavkem na nějaké miso, co by se sem hodilo.
“Podařilo se nám tak sehnat kukuřici v BIO kvalitě, kterou jsme v lednu 2023 nechali porůst ušlechtilou plísní koji a založili do sudu spolu s červenou fazolí. Něco přes rok nechali fermentovat a výsledkem je skutečně jedinečné a světově neopakovatelné miso.”
Na tyto speciální edice miso past mají členové Klubu Jíme Jinak slevu 10%.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Miso polévky – novinky i vylepšené stálice
Nově najdete v nabídce Kojibakers jednu stálou (Středomořskou), jednu sezónní (S divokými bylinami), jednu s vylepšenou recepturou (Cibulačku) a také pikantní verze Kimchi, kari a hodně pálivou chilli polévku. Milan Laštovička o nich s láskou říká:
- Středomořská miso polévka
“Recept vymyslela naše kolegyně už předloňské léto, ale do výroby jsme se dokopali až nyní. Vyzrálé hrachové genmai miso jsme spojili se sušenými rajčaty a provensálským kořením. Tohle bude bez debat stálá součást naší nabídky, protože první ochutnávky dopadly fantasticky.” - Miso polévka s divokými bylinami
“O téhle polévce jsme snili každé jaro, ale, i když divoké byliny milujeme, bez naší kamarádky, která zná úžasná místa na Křivoklátsku a byliny nám nasbírala, bychom ji nikdy vyrobit nezvládli. V kombinaci s jemně mletým shiro a genmai hrachovým misem v ní najdete bršlici, česnáček, mařinku, mladé kopřivy, šťovík, jitrocel, kerblík a ptačinec. Jde vzhledem k sezónnosti bylin o limitovanou edici polévky pouze do vyprodání zásob.” - Vylepšená miso polévka cibulová
“Cibulačka nás poslední měsíce zlobila a čas od času se pečená cibule rozkvasila.
Řešení jsme ale našli a nově používáme sušenou cibuli a také restovanou cibulku. Polévka chuťově povýšila o dva řády a stala u nás v provozovně hitem. Mimo jiné jde doslova mazat na chleba :). Jde tedy o novou polévku jen tak z poloviny… ale fakt se to povedlo.” - Pikantní polévky
“O ty si hodně zákazníků psalo už dlouho. Vloni jsme je tak zkusili vyrobit na zkoušku a zpětná vazba nás ohromila. Nyní jsou tak kimchi, kari a chilli v nabídce i ve svých pikantních či v případě chilli pálivých podobách. A koupíte je i ve zvýhodněné sadě.”
Standardní balení miso polévek si Klubáci mohou pořídit se slevou 25%, na degustační sady je sleva 10%.
Garumy a garumové pasty
Veganský garum je druh amino-omáčky. Něco mezi sójovkou a rybí omáčkou. Je doslova nabitý umami chutí a božsky doplní každé jídlo. Dokáže přidat “masovou” chuť i do 100% veganských jídel. Používá se v malém množství jako takový “final touch” jednotlivých pokrmů. Více o garumech v nabídce Kojibakers si přečtěte v tomto článku.
Garumy a garumové pasty si členové Klubu mohou dopřát se slevou 10%.
Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak
Členové Klubu mají slevu v eshopu www.eshop.kojibakers.cz:
- 30% na běžná balení (250g) všech standardních miso past (12 druhů), tamari, enzymatickou rýži a ječmen – komekoji a spol. a na běžná balení (275ml) shiokoji
- 25% na standardní balení miso polévky
- 10% rodinná balení (800g) všech miso past, garumy a garumové pasty, speciální edice miso past, rodinná balení shiokoji, degustační balení miso polévek, degustační sady miso polévek, miso past a octů, speciální a limitované edice miso past a na octy
Sleva se nevztahuje na dárkové poukazy [přihlaste se].
Objednávat můžete i na Slovensko, v eshopu je možno platit v Eurech.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Zkoušel jste někdo miso s divokými bylinkami? To mě docela láká…
Život může být vždy lepší, stačí naslouchat