- 200 g pohankové mouky
- 100 g kokosové mouky
- 120 g najemno nastrouhané mrkve
- 50 g rozinek
- 40 g rýžového sirupu
- 50 g rýžového oleje
- 0.5 lžičky sody
- 1 lžička pečícího prášku bez fosfátů
- 300 ml mandlového mléka
- trocha karobu
Postup
- Troubu předehřejeme na 180°C a formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme kokosem.
- Ve velké míse smícháme všechny ingredience na bábovku. Pokud bude těsto příliš husté, přilejeme mandlové mléko.
- Víc jak půlku těsta nalijeme do bábovkové formy a zbytek obarvíme karobem a nalijeme na vrch.
- Pečeme uzavřené zhruba 45 min, kontrolujeme špejlí.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dělala jsem na pekacek, místo rozinek použila čerstvé brusinky a osladila trochu stevií. Navrh ještě pomazala marmeladou a posypala kokosem a dezert měl obrovský úspěch i u lidi, kteří se nestravuji přímo zdravě. Děkuji za tento recept :)
Ani já nevyšla s 300 ml. To je tak na litr.