Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Kokosový dortík s višňovým agarem

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Výborný jarní dortík, který potěší oko i jazyk a rozjasní jakékoli chmury ?. Spojení kokosového korpusu s višňovým agarem je velmi osvěžující kombinace.

Ingredience
Korpus dortu
  • 1 a 1/2 hrnku (250ml) polohrubé mouky špaldové
  • 3/4 hrnku agávového sirupu
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 2 lžíce jablečného octu
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 3/4 hrnku kvalitního kokosu
Višňový agar
  • 700g kompotovaných višní bez pecek (váha je i se šťávou)
  • 1/2 citronu
  • 10g agaru- prášek

Na podzim mi byla již potřetí diagnostikována borelióza. Cítila jsem se hrozně, trápily mě záněty dutin, byla jsem úp...

Peču ho buď ve skle o velikosti 32×22 nebo jako dortík v kulaté formě 22cm. V receptu uvádím množství na větší verzi ve skle, na kulatý dortík dávám poloviční množství.

Jak na kokosový dort

Korpus

  1. Troubu předehřejte na 180st. a formu vymažte a vysypte moukou nebo kokosem.
  2. Všechny ingredience vložte do mísy a řádně metličkou promíchejte.
  3. Těsto vlijte do formy, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 20-30 min.
  4. Udělejte test špejlí, pokud zůstane čistá po vytažení z těsta je hotovo.
  5. Nechte vychladnout.

 

Višňový agar

  1. Šťávu z višní slijeme do odměrky a dolijeme do 3/4l vodou, přidáme šťávu z půlky citrónu.
  2. Dáme do kastrůlku a prohříváme.
  3. Višně dáme do mixéru,rozmixujeme a přidáme do šťávy.
  4. V malém množství vody v hrnečku rozmícháme agar.
  5. Přidáme ke šťávě s višněmi a necháme projít lehce varem.
  6. Agarovou směs necháme pár minut odstát a pak jí nalijeme na vychladlý kokosový korpus.
  7. Celé to takto necháme zchladnout.
  8. Dle libosti ozdobíme a můžeme podávat.

Dortik je velmi osvěžující, pokud ho necháme 1-2h. vychladit v ledničce.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jmenuji se Marcela, moc ráda vařím a výtvarničím a to hlavně s dětmi. Chtěla bych se s vámi podělit o naše výtvory a třeba vás i inspirovat.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

wraam.us
6. 8. 2024

Dopadl výborně ale bylo to těžké u prvního nevyskočil korpus a u druhého zatekl agar do korpusu celý ale zkobinované byly lepší než původní

Perfektní ,osvěžující dezent. Trochu se mi agar zapil do korpusu ale na chuti mu to neubralo. Možná jen na vzhledu 😅. Jinak dekuju je to nejlepší korpus co jsem kdy jedla ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Krémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí

Míša je oblíbený nanuk u dětí i dospělých, ale jeho složení není příliš ideální. Není nic jednoduššího, než si takovou zmrzlinu vyrobit doma. Stačí vám na ...
128
57

Křehký dort s “tvarohem” a lesním ovocem (bezlepkový)

Lesní plody přímo vybízí k tomu, abychom z nich něco připravili. Vždycky jsem měla ráda různé tvarohové a jogurtové verze dortíků s ovocem, tak jsem hledal...

Mandlový tapioka pudink s ovocem

Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...

Kváskový celozrnný mazanec (vegan)

Nadýchaný velikonoční mazanec zcela bez cukru, vajec a mléka si můžete připravit snadno doma. Kupované mazance z bílé mouky strčí tenhle poctivě kynutý do ...

Bezlepkové jahodové knedlíky

Jakmile začne sezóna ovoce, přijde vhod recept na bezlepkové ovocné knedlíky – dělám tyto knedlíky často. Jsou zdravé a jednoduše vynikající :-)