- 2 lžíce řasy Hijiki
- 2 lžíce dýňových semínek
- deci studené vody
- lžička umepasty nebo jedna umeboška bez pecky
Jak připravit kondiment z hiziki řas
- Ideální je řasu na půl hodiny předem namočit do studené vody a vodu pak použít na vaření řasy. Zkoušela jsem to i bez namáčení a řasa se také uvařila.
- Řasu Hiziky s deci studené vody a dáme vařit na 35 minut.
- 15 minut před koncem varu přidáme dýňová semínka.
- Voda by se měla postupně vyvařit, až nám zbude jen lehce vlhká řasa se semínky, pokud by se vyvařila dřív, vodu dolijeme.
- Necháme vychladnout a přidáme lžičku umepasty nebo jednu umebošku bez pecky a pořádně rozetřeme.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Můžeme si vyrobit větší množství na pár dní dopředu a skladovat v uzavřené krabičce v lednici.
- Pokud máme opražená semínka, stačí je přidat jen na 5 minut.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv jiné řasy – např. arame a jiná semínka (např. slunečnice).
Kombinujeme
- Kondiment se hodí jako doplněk kompletního talíře na oběd či večeři.
Děti
- I děti potřebují doplňovat pikantní a kyselou chuť, ale jen v malém množství. Tento doplněk bych dala dítěti asi od 1,5 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ♥️
Mnam ❤️