- 1 šálek sójových klíčků
- 2 lžičky sezamových semínek
- 3 lžičky tamari
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje nebo sezamového
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 1 čerstvá jarní cibulka
- 1 polévková lžíce gochugaru (chilli koření na kimchi)
Jak připravit salát ze sójových klíčků Kongnamul Muchim
- Sójové klíčky propláchněte a dejte do mísy
- Opražte nasucho na pánvi sezamová semínka.
- Nakrájejte jarní cibulku.
- Smíchejte všechny ingredience a dobře promíchejte. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Můžete konzumovat jako salát a přílohu nebo i vmíchat do rýže a jiných obilovin.
- Možno uchovávat uzavřené v lednici 1 den.
Obměna
- Můžete i ubrat gochugaru pro zmírnění pikantnosti.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Jdu něco nechat vyklíčit, ať mám materiál na “klíčkové kimchi”.