- 1 hrnek uvařené rýže
- 1 hrnek uvařených krup
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1 hrst kopřiv
- špetka soli
- 1 hrnek horké vody
- voda a sůl na vaření knedlíků
- Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
- Kopřivy propláchneme studenou vodou a spaříme horkou, abychom na ně mohli sahat, nasekáme na jemno.
- Do mísy dáme rýži, kroupy, špetku soli a rozmixujeme na kaši, pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody.
- Do vzniklé kaše nasypeme mouku a kopřivy a vypracujeme tuhé těsto.
- Mokrýma rukama tvarujeme šišky a dáváme do vroucí vody.
- Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařily.
- Vodu i mouku dejte po částech podle potřeby. Poměr není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat.
- Mokré ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.
Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí a mouku můžete i jinou celozrnnou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Děti
Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc dobré knedlíky ze zbytků. Ještě že nám za plotem rostou kopřivy, takže to nemám pro ně daleko 😁 Měli jsme s gulášem z červené řepy a cukety. Výborné, děkujeme 😊
Devcata, mate krasnou WEB stranku. GRATULUJU.
(I kdyz casto nerozumim cesky, rada se podivam).