- 1 hrnek čočky – namočit den předem
- 1 velká cibule
- kopr
- slunečnicový olej
- sůl
- umeocet
- jablečný ocet
- řasa Arame
- bobkový list
- kmín celý
- kukuřičný škrob
- trocha vody
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Postup
- Čočce vyměníme vodu, zalijeme tak, aby byla potopená, dáme vařit s řasou Arame. Přidáme bobkový list, lžičku kmínu a vaříme doměkka asi 30 min.
- Na olej dáme cibulku, osolíme a restujeme asi 10 min. Přidáme kopr, zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit 1 min.
- Z čočky vyndáme bobkový list. Do hrnce s cibulkou a koprem přelijeme čočku i s vodou a řasou. Přivedeme k varu. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě.
- Necháme přejít varem, dochutíme umeoctem a jablečným octem.
- Podáváme s jakoukoliv obilninou, osvědčila se mi polenta nebo rýže. K tomu je vhodná napařená zelenina různých barev, na jaře posyp z ředkvičkových listů ze zahrádky, pražená semínka a kvašená zelenina.
Děti
Malým dětem dopořučuji odendat před dochucením sójovkou a octem.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Supr rychlovka a výborná chuť, děkuji😘😋
Výborné! 😘… Zavzpomínala jsem si na školní jídelnu a na klasickou čočku s vajíčkem a chlebem a taky na koprovku… Jak po tom bývalo těžko a člověk měl obavy, jestli ty plyny začnou působit už na odpoledním tělocviku… 😃.
Ale zpět k věci – tento recept je ale naprosto vynikající, jednoduchý, vydatný, chutný a spolu s rýží tak lehounký. Díky za něj 💚💛💜